Kronen of bruggen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Vroeger werd vaak goud gebruikt, maar heden ten dage vinden veel mensen het niet mooi meer om goud in het gebit te hebben. Tegenwoordig is het mogelijk volledig keramische kronen te vervaardigen. De binnenkant bestaat uit een (wit-tandkleurig) kapje van zirkonium. Dat is erg sterk, metaalvrij materiaal. Het kapje wordt afgebakken met tandkleurig porselein. Dit oogt erg natuurlijk en is zeer sterk.

Waar wordt porselein voor gebruikt?

Porselein kan gebruikt worden voor kronen, bruggen, facings of inlays.

Welke soorten materiaal zijn er?

  • Metaal-porselein
    Hierbij wordt metaal als basis gebruikt. Voor het uiterlijk wordt over het zichtbare metaal een laag van tandkleurig porselein aangebracht.
  • Monolithisch porselein
    Een monolithische kroon wordt met behulp van computergestuurde CAD/CAM-techniek uit één massieve schijf porselein gefreesd.
  • Metalen kroon
    Soms worden kronen en bruggen alleen van metaal gemaakt. Dit materiaal is zeer sterk en slijtvast. Deze kronen worden vanwege hun gouden of metalen kleur alleen voor de achterste kiezen gebruikt.

KATANA™ Zirconia

Een natuurlijke uitstraling voor al uw voorzieningen
Creëer partiele, volcontourvoorzieningen natuurlijke veneers en grote dentineachtige frames met onze lijn zirkoniumschijven. Bereik het hoogste esthetische niveau.

Dankzij de geweldige eigenschappen van het materiaal bereikt u, zelfs meteen na het sinteren, een natuurlijk en aantrekkelijk resultaat.

Met de introductie van de multi-layered translucente series STML en UTML heeft Kuraray Noritake een nieuwe norm gesteld voor anterieure voorzieningen.


PANAVIA™ V5

Één cement. Alle cementeerindicaties. Voorspelbare procedure.
PANAVIA™ V5 is het cement voor álle cementeerindicaties, ongeacht de indicatie of het materiaal om aan te hechten.

De herkenbare en voorspelbare procedure van PANAVIA™ V5 verrast door de ongekende eenvoud. Altijd dezelfde cementprocedure; de speciale PANAVIA™ V5 Tooth Primer om het tandweefsel voor te behandelen en CLEARFIL™ CERAMIC PRIMER PLUS om de restauratie te primen.

PANAVIA™ V5 is het sterkste cement dat er bestaat! Dit in combinatie met maar liefst vijf esthetische kleuren. De aminevrije pasta versterkt de duurzaamheid en kleurstabiliteit van PANAVIA™ V5.